Σταδιακή εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χ.Α.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 09:15

Τoν ειδικό του ρόλο στο χρηματοπιστωτικό του σύστημα θα διατηρήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης εγκαινιάζοντας χθες το περίπτερο του οργανισμού στην 70ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα, ενώ πρόσθεσε ότι θα εισαχθεί σταδιακά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ειδικότερα, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου, στο οποίο τον υποδέχτηκε η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την αυτόνομη πορεία του Τ.Τ. η οποία θα διασφαλιστεί μέσω της σταδιακής εισαγωγής του στο Χ.Α. Το ΤΤ θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ρόλο που έχει σήμερα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, απευθυνόμενο κυρίως σε μικροκαταθέτες. Είναι πολύ σημαντική τράπεζα για τον ανταγωνισμό».

Ωστόσο, ο υπουργός, απέφυγε να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σχετικής διαδικασίας αλλά και το ποσοστό που θα εισαχθεί αρχικά στη Σοφοκλέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα