Το Νοέμβριο οι υπογραφές για τον ελληνο-ιταλικό αγωγό φυσικού αερίου

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 12:38

Στις 4 Νοεμβρίου υπογράφεται στη Ρώμη η διακρατική συμφωνία στήριξης κατασκευής του ελληνοϊταλικού υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς αερίου, όπως ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του ΥΠΑΝ στην 70ή ΔΕΘ, εκδήλωση στην οποία και παρευρέθη ο υφυπουργός Ανάπτυξης της Ιταλίας, Μάριο Βολτούτσι.

Ο κ. Βολτούτσι εξέφρασε το ενδιαφέρον του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς πέραν της ενέργειας, όπως οι νέες τεχνολογίες, τομέας που μπορεί να ενισχύσει, όπως είπε, ιδιαίτερα το ρόλο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε και στο έργο του υπουργείου Ανάπτυξης και ανέφερε ότι οι στόχοι, είναι τρεις:

- ενίσχυση των υποδομών για την άνθιση της υγιούς επιχειρηματικότητας

- δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της μεταποίησης, των υπηρεσιών κ.λπ.

- προστασία του καταναλωτή.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΚΟ, το οποίο και εγκαινίασε.

Για μια ακόμη φορά αναγκάστηκε να παρέμβει στο θέμα της ΔΕΗ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας και να στηρίξει τον πρόεδρο κ. Ι. Παλαιοκρασά. Με αφορμή δημοσιεύματα για δήθεν απομάκρυνση του Κ. Παλαιοκρασσά από τη θέση του προέδρου της επιχείρησης ο κ. Σιούφας δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο κ. Παλαιοκρασάς, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου απολαμβάνουν της πλήρους εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ
  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα