Ο.Α.: Πώληση ή εκκαθάριση - Εν αναμονή της απόφασης της Ε.Ε.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 16:03

«Οι διαδικασίες που μελετώνται σήμερα -είτε για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είτε για την εκκαθάρισή της εν λειτουργία- είναι χρονοβόρες και άρα στο διάστημα αυτό, η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να πετά... Οποια εξέλιξη κι αν προκριθεί, θα ληφθεί πρόνοια ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται αεροπορικώς τα ακριτικά μας νησιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας «η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να επιβαρυνθούν κι άλλο οι Ελληνες πολίτες, χωρίς να υπάρχει ελπίδα για την Ο.Α. Ηδη έχουμε επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη μέρα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη την απόφασή της για το βαρύ πρόστιμο προς την εταιρεία λόγω των χρηματοδοτήσεων που είχε από το Δημόσιο.

Το ενδεχόμενο αυτό προανήγγειλε εμμέσως και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη ημέρα με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε, δεν θα μείνουν στο δρόμο.

«Η χθεσινή απάντηση του κ. Καραμανλή για την Ολυμπιακή πυροδότησε τα σενάρια για κλείσιμο της εταιρείας. Η ευθύνη του Πρωθυπουργού είναι μεγάλη γιατί αυτό και μόνο μπορεί να προκαλέσει το κλείσιμο, επειδή θα καταρρεύσει η μακροπρόθεσμη διεθνής εμπορική αξιοπιστία της Ολυμπιακής», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο πρωθυπουργός προδιέγραψε απαξιωτικά την τύχη του εθνικού αερομεταφορέα. Εκτός από το γεγονός ότι άφησε την Ο.Α. και την χώρα ανυπεράσπιστη απέναντι στην αυθαίρετη πρόθεση της Ε.Ε. για επιβολή προστίμου, ενοχοποίησε την Ο.Α. για τα δεινά των αερομεταφορών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ανταγωνιστές της και ενισχύοντάς τους», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.

Την ίδια ώρα η Aegean Airlines προχώρησε σε παραγγελία οκτώ αεροσκαφών τύπου Airbus A320 αξίας 420 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει διασφαλιστεί η επέκταση της παραγγελίας με option για 12 επιπλέον αεροσκάφη, ήτοι συνολικά 20, της ίδιας οικογένειας (Α319/Α320/Α321) http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/12/1088195.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα