Η Πολωνία μειώνει το φόρο κατανάλωσης καυσίμων

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 16:38

Τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στη Βρετανία, λόγω των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο τριήμερο ενάντια στο φόρο κατανάλωσης καυσίμων, απασχολεί εκτενώς την «The Daily Telegraph».

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός διυλιστηρίων και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε κεντρικές εθνικές οδικές αρτηρίες.

Η τιμή των καυσίμων κίνησης στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 20% τους τελευταίους μήνες, με ορισμένα πρατήρια να χρεώνουν περισσότερο από μία στερλίνα το λίτρο την αμόλυβδη.

Οι οργανωμένες ομάδες πίεσης ζητούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μπλερ τη μείωση του φόρου κατανάλωσης καυσίμων, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αυξανόμενες λαϊκές αντιδράσεις έχουν οδηγήσει τους αρμόδιους Ευρωπαίους υπουργούς στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου αντιμετώπισης των πιέσεων που αναμένεται να δεχθούν για μείωση των φόρων κατανάλωσης καυσίμων.

Μεγάλο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους της Ε.Ε., σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση της Πολωνίας να ενεργήσει μονομερώς, μειώνοντας αυτή την εβδομάδα τον εν λόγω φόρο.

Πηγή: ΒΒC



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα