Στάση αναμονής στις αγορές συναλλάγματος

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 09:58
UPD:14:59

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν σήμερα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος εν αναμονή των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Στη χρηματαγορά του Λονδίνου, στις 09:29 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2291 δολάρια έναντι 1,2286 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ανήλθε τον Ιούλιο σε 59,8 δισ. δολ., από 58,8 δισ. δολ. τον Ιούνιο, Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

«Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος επηρεάζει αρνητικά το δολάριο», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής στην Bank of Tokyo- Mitsubishi Ltd.

H περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου περιορίζεται από τις προσδοκίες ότι η Fed θα προβεί σε νέα αύξηση επιτοκίων την άλλη εβδομάδα, ενώ αντιθέτως αρνητικά επηρεάζει το ευρώ η αβεβαιότητα σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/13/1088569.htm .

«Χωρίς ξεκάθαρη πλειοψηφία και με την ανάγκη κυβερνητικού συνασπισμού δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια επιτάχυνσης των διαδικασιών εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων, οπότε τυχόν αλλαγές στη Γερμανία θα εφαρμοστούν σταδιακά», εκτιμά ο Μάικλ Κλάουβιτερ της West LB στο Ντίσελντορφ, προβλέποντας δύσκολες ημέρες για το ενιαίο νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα