Clayton, Carlyle: Ενωση δυνάμεων για την εξαγορά της Hertz

Tη μεγαλύτερη από την εξαγορά της RJR Nabisco το 1989
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 10:22

ΣΤΟΝ συνδυασμό των πηγών τους, για την εξαγορά της Hertz Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων των ΗΠΑ, προχώρησαν Clayton, Dubilier & Rice Inc. και Carlyle Group, αντί του ποσού των περίπου 15 δισ. δολ., στη μεγαλύτερη κοινή εξαγορά που έγινε μέσα σε 16 χρόνια.

Η Clayton Dubilier με έδρα τη Ν. Υόρκη και η Carlyle, με έδρα την Ουάσινγκτον, μαζί με το τμήμα μετοχών της Merrill Lynch & Co., θα καταβάλλουν 5,6 δισ. δολ. και θα απορροφήσουν περίπου 9,4 δισ. δολ. χρέος, για την αγορά της εταιρείας, σύμφωνα με χθεσινή τους ανακοίνωση. Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη από την αντίστοιχη, ύψους 31 δισ. δολ. της RJR Nabisco Inc. το 1989, της οποίας ηγήθηκε η Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Οι εταιρείες επενδύσεων χρησιμοποιούν από κοινού τα μετρητά που παίρνουν από τους επενδυτές και χρηματοδοτούν τις εξαγορές τους.

Τον περασμένο μήνα, η SunGard Data Systems Inc., με της οποίας το λογισμικό γίνονται οι περισσότερες συναλλαγές στο Nasdaq Stock Market, εξαγοράστηκε από επτά φίρμες, συμπεριλαμβανομένης της KKR με έδρα τη Ν. Υόρκη και την Blackstone Group LP, αντί του ποσού των 11,4 δισ. δολ. Η Blackstone, που επίσης εδρεύει στη Ν. Υόρκη αναζητά 12,5 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο κεφάλαιο εξαγορών στον κόσμο.

Η Clayton Dubilier, με επικεφαλής τον Donald Gogel και οι συνεργάτες της, πλειοδότησαν έναντι των ανταγωνιστριών τους, συμπεριλαμβανομένης της Texas Pacific Group, της Blackstone, της Thomas H. Lee Partners LP και της Bain Capital Partners LLC για την εξαγορά της Hertz.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα