Μείωση των αποθεμάτων, άνοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Σε συνδυασμό με τη συνέχιση της απεργίας στην Asarco
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 11:45

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, για δεύτερη ημέρα, μετά τη μείωση των αποθεμάτων, και την αποτυχία της Asarco LLC, να θέσει τέλος στην απεργία στα ορυχεία της και στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ.

Τα αποθέματα του London Metal Exchange, υποχώρησαν χθες 0,9%, στους 70.850 τόνους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τις 2 Σεπτεμβρίου. Οι αξιωματούχοι της Asarco και η ένωση των εργαζομένων, είπαν χθες ότι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, προκειμένου να λήξει η απεργία που άρχισε στις 2 Ιουλίου.

«Η μείωση των αποθεμάτων και η έλλειψη συμφωνίας εργαζομένων-Asarco, έρχεται σε μια περίοδο που η κατανάλωση χαλκού από την Κίνα, ανακάμπτει σταδιακά από την υποχώρησή της», ανέφερε ο Gu Yuan, χρηματιστής της Shenzhen Star Futures Co., στη Σαγκάη.

Ο χαλκός για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, σημείωσε άνοδο 350 γιουάν, ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 34.960 γιουάν (4.320 δολ.) ο τόνος, στις 3 μ.μ. και κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Shanghai Futures Exchange.

Το μέταλλο για άμεση παράδοση, σημείωσε άνοδο 150 γιουάν, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 36.000 γιουάν ο τόνος, στο Changjiang Nonferrous Metals Spot Market.

Στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ο χαλκός για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε 0,35 σεντς, στο 1,6405 δολ. η λίμπρα, στις 3:01 μ.μ., ώρα Σαγκάης. Χθες, τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,5%, φθάνοντας στο 1,644 δολ. η λίμπρα και τη μεγαλύτερη άνοδο για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 3 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα