Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική το ν/σ για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Δ. Σιούφας: Η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν πρόλαβε να περάσει στα πρατήρια
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 13:44

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο δημιουργούνται δύο νέες τομές στο χώρο των Επιμελητηρίων και του εμπορικού κόσμου της χώρας, ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σιούφας, καθιερώνεται το Γενικό Εμπορικό Μητρώο -πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας και των Επιμελητηρίων- με το οποίο ενισχύεται η διαφάνεια στην άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και τα μέτρα εκείνα προστασίας της νόμιμης εμπορικής δραστηριότητας. Επίσης, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, «με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο ενισχύεται, ακόμα πιο πολύ, η λειτουργία των Επιμελητηρίων, στην οποία γίνονται σημαντικά βήματα αναβάθμισής τους και στον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης των Επιμελητηρίων, αλλά και κυρίως γιατί δημιουργούνται με τα δύο αυτά κεφάλαια του Νομοσχεδίου προϋποθέσεις καλύτερης εξυπηρέτησης των συναλλασσομένων με τα Επιμελητήρια, με την καθιέρωση του θεσμού της ‘’μιας στάσης’’».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τιμή πώλησης της βενζίνης παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρ’ όλο που η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί, ο κ. Σιούφας σχολίασε: Το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει πάντοτε με ειλικρίνεια τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις. Η κάθοδος των τιμών των πετρελαιοειδών και ειδικά της βενζίνης, που ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τον καθορισμό της μέσης τιμής των τεσσάρων τελευταίων ημερών, δεν πρόλαβε να εμφανιστεί στα πρατήρια και στη δειγματοληψία της Παρασκευής. Από χθες έχει, ήδη, η διαδικασία της καθόδου να εμφανίζεται στα πρατήρια της βενζίνης. Να ευχηθούμε όλοι μαζί αυτό να έχει συνέχεια και σε βάθος χρόνου».

Όσον αφορά το θέμα με το επίδομα θέρμανσης, ερωτηθείς σχετικά ο κ. υπουργός παρατήρησε πως έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα