Denway: Η χαμηλότερη αύξηση κερδών μέσα σε έξι χρόνια

Το πρώτο εξάμηνο, εξ αιτίας της μείωσης των τιμών πώλησης
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 13:53

ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε χρονικό διάστημα έξι ετών, μετά τη μείωση των τιμών πώλησης, προκειμένου να ανταγωνιστεί σε μία αγορά που συρρικνώνεται, εμφάνισε η Denway Motors Ltd., η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα με την ιαπωνική Honda Motor Corp.

Τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 7,2%, φθάνοντας στα 990,9 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ (127 εκατ. δολ.) το πρώτο εξάμηνο και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 902 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό 25%, φθάνοντας στα 498,5 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Το μερίδιο κερδών από τα venture της εταιρείας, αυξήθηκε 7%, στα 987,7 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η αύξηση του ανταγωνισμού στην Κίνα, στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ανάγκασε την Denway και τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, να μειώσου τις τιμές πώλησης, με αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών περιθωρίων κέρδους. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων τους στη χώρα, είχαν 49% μείωση τον κερδών τους το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η Denway, είπε ότι θα καταβάλλει για το πρώτο εξάμηνο μέρισμα 5 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, όπως και πέρυσι. Οι μετοχές της παρέμεναν αμετάβλητες, στα 2.675 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συνολικά φέτος, έχουν απωλέσει 3,6%, υστερώντας της αύξησης 5,9% του δείκτη Hang Seng, του οποίου αποτελεί μέλος, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα