Ικανοποίηση ΣΒΒΕ από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 14:58
UPD:15:07

Την ικανοποίησή της για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 70ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), εξέφρασε η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τονίζοντας ότι απαιτούνται πρόσθετες αποφάσεις, που δεν θα υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΒΒΕ, ο κ. Καραμανλής υιοθέτησε τρεις σημαντικές προτάσεις των Βορειοελλαδιτών βιομηχάνων, αυτές της δημιουργίας ζώνης καινοτομίας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, της αναδιάρθρωσης των περιφερειών της χώρας και της ενίσχυσης της διεθνοποίησης και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο ΣΒΒΕ χαρακτηρίζει ως θετική την επιμονή του οικονομικού επιτελείου στο «νοικοκύρεμα» του κράτους, ωστόσο επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εργασθεί εντατικότερα για την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία.

«Οι διαπιστώσεις και μόνον της άσχημης κατάστασης των δημοσιονομικών της χώρας και η περιγραφή του, ακόμη δυσκολότερου, παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος δεν αρκούν. Απαιτούνται αποφάσεις που δεν θα υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα