Η απόφαση των Βρυξελλών καταλύτης για την ΟΑ

Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 16:40
UPD:16:44

«ΙΣΧΥΕΙ η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία δεν θα θιγούν στο ελάχιστο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Το «κλειδί» στις εξελίξεις, κρύβεται στη διατύπωση της απόφασης που θα λάβει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα έχει δύο μήνες στη διάθεσή της για να απαντήσει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει βαρύ πρόστιμο προς την εταιρεία λόγω των παράνομων χρηματοδοτήσεων που είχε από το Δημόσιο.

Το ενδεχόμενο αυτό προανήγγειλε εμμέσως και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν στο δρόμο.

Το σενάριο της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία φέρεται να προκρίνεται από την κυβέρνηση, ενώ όσον αφορά στο προσωπικό, το πιθανότερο είναι η μετάταξή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου.

«Θα ληφθεί μέριμνα για όλους τους εργαζομένους και τα συναρμόδια υπουργεία συντάσσουν ένα σχέδιο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από την έκδοση της απόφασης του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως «θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρόνοιες, εφόσον μελετηθεί η απόφαση της Επιτροπής».

Συμβολική διαμαρτυρία για «να μην επιβληθεί το πρόστιμο - λουκέτο της δημόσιας ΟΑ» πραγματοποίησαν μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού με συνδικαλιστές της εταιρείας, καταλαμβάνοντας σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Η Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αύριο το πρωί θα παρευρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΟΑ στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Eν τω μεταξύ, κανονικά εκτελείται το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Σε νέα ανακοίνωση, τη δεύτερη το τελευταίο 24ωρο, προχώρησε η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, προκειμένου να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό για την ομαλή λειτουργία της εταιρίας, «ανεξάρτητα από την απόφαση της Ε.Ε.».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα