Συνάντηση Παπαθανασίου με το προεδρείο του ΣΕΒΤ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 17:14

Για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του ρόλου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, κατά τη σημερινή συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της εξέλιξης των τιμών. Όπως επισης έκανε γνωστό, συμφωνήθηκε οι έλεγχοι να εξακολουθήσουν να είναι εντατικοί, να αποφεύγονται οι αλληλοεπικαλύψεις και να υπάρχει σωστότερη και έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν προβλήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ κ.Δασκαλόπουλος δήλωσε ότι ήταν μια ακόμα συνάντηση εργασίας που αφορούσε τον τρόπο συνεργασίας των επιχειρήσεων με τις ελεγκτικές αρχές. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επίπτωση των τιμών των υγρών καυσίμων στη βιομηχανία τροφίμων, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων δεν μπορούν να απορροφήσουν το σύνολο της επιβάρυνσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν άμεσα αυξήσεις στην αγορά. «Κάθε επιχείρηση θα υπολογίσει, με βάση τον προγραμματισμό της για το επόμενο έτος, την επίπτωση της συγκεκριμένης επιβάρυνσης τις τιμές των προϊόντων της», είπε.

Ερωτηθείς εξάλλου για την έρευνα που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον κλάδο των γαλακτοκομικών, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι εδώ και καιρό όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δώσει αναλυτικά στοιχεία, αλλά εκτίμησε ότι εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην συγκεκριμένη αγορά, η Επιτροπή δεν είναι εύκολο να καταλήξει σε απόφαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα