Απάντηση Γενικού Λογιστηρίου στο νομάρχη Πειραιά

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 18:09
UPD:18:12

«Η αιτίαση του κ. Μίχα ότι τα χρήματα που εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την πληρωμή επιδομάτων πρόνοιας του διμήνου Ιουλίου- Αυγούστου 2005 ήταν λιγότερα από ό,τι απαιτείται, είναι τελείως ανυπόστατη.»

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε σημερινή του ανακοίνωση με αφορμή τα όσα υποστήριξε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γ. Μίχας, για περικοπές των προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το Γενικό Λογιστήριο υποστηρίζει επίσης ότι δεν υπάρχει «ουδέν ίχνος αλήθειας» στη δήλωση του κ. Μίχα ότι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τού ζητεί επιστροφή χρημάτων από αυτά που έχουν ήδη πιστωθεί για πληρωμή επιδομάτων πρόνοιας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «επί του ανωτέρω θέματος και για την ανακρίβεια των στοιχείων που διαθέτει ο κ. Νομάρχης, ο ίδιος έχει πληροφορηθεί αναλυτικά από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τόσο γραπτά όσο και προφορικά. Προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι, παρά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, δημιουργεί υπερβάλλοντα θόρυβο και πολιτικοποιεί ένα θέμα για το οποίο υπάρχει έμπρακτα ιδιαίτερη κυβερνητική ευαισθησία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα