Stuttgarter Zeitung: Μακριά από τον διακηρυγμένο στόχο για ιδιωτικοποιήσεις

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:04
UPD:13:11
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Στην πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco αναφέρεται η Stuttgarter Zeitung σημειώνοντας ότι ο κινεζικός όμιλος αναλαμβάνει το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ έναντι 368,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευόμενος παράλληλα για επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

 «Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται μια σημαντική ιδιωτικοποίηση», επισημαίνεται, αλλά συμπληρώνεται ότι ο διακηρυγμένος στόχος για τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση κρατική περιουσίας δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού μέχρι στιγμής εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία μόλις 3 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η ελβετική Neue Zürcher Zeitung, σχολιάζοντας ότι «λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015, η κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα διέκοψε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένος. Αυτή είχε δρομολογηθεί από τον προκάτοχό του, τον συντηρητικό πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνεται στους όρους των διεθνών πιστωτών που σε αντάλλαγμα παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα