Βρυξέλλες - Βερολίνο για Βαρουφάκη: Απόρρητα τα Eurogroup

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 15:45
UPD:15:45
REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER

Αρνήθηκαν να σχολιάσουν εκτενώς, τόσο το Βερολίνο όσο και η Κομισιόν, τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, αναφορικά με την ηχογράφηση των Eurogroup, και οι δύο πλευρές αρκέστηκαν να υπενθυμίσουν το απόρρητο των συνεδριάσων. 

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δεν έκανε κανένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι η Κίνα επρόκειτο να αγοράσει ελληνικό χρέος, αλλά εμποδίστηκε από το Βερολίνο.

EUROPA.EU

Εξάλλου, ερωτώμενος σχετικά με τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις οποίες συμμετείχε, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βαϊσγκέρμπερ περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν θα σχολιάσω, μιλάει από μόνο του. Οι συνεδριάσεις ήταν εμπιστευτικές και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα πω περισσότερα».

Αναφορικά με την ηχογράφηση των Eurogroup ρωτήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ, η οποία δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά είπε ότι οι εν λόγω συνεδριάσεις είναι απόρρητες. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα