Bouygues: 38% υψηλότερα κέρδη από τις κατασκευές και τις τηλεπικοινωνίες

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 11:30

ΑΥΞΗΣΗ 38% των καθαρών της κερδών, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, μετά τις νέες παραγγελίες για την κατασκευή δρόμων και σιδηροδρόμων, σε συνδυασμό με τους πελάτες τηλεπικοινωνιών, που υπέγραψαν συμβόλαια για την παροχή υπηρεσιών, όπως την πρόσβαση στο Internet, εμφάνισε η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, Bouygues SA και διαχειρίστρια του τρίτου σε μέγεθος δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 288 εκατ. ευρώ (354 εκατ. δολ.) από 208 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της Blandine Delafon, εκπροσώπου της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Εξι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 310 εκατ. ευρώ.

Η Bouygues Telecom έχει καταστεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη δραστηριότητα της εταιρείας από την δημιουργία της πριν από μια δεκαετία από τον εκτελεστικό διευθυντή Martin Bouygues, ακολουθώντας τη δημιουργία της κατασκευαστικής εταιρείας από τον πατέρα του και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στην τηλεόραση.

Οι μετοχές της Bouygues έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 26%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 12,2 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της γαλλικής ανταγωνίστριάς της, Vinci SA, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 43% και της France Telecom SA, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας, σημείωσαν απώλειες 2,1%.

Η Bouygues σχεδιάζει να πουλήσει 250 εκατ. ευρώ σε νέες μετοχές στους υπαλλήλους της μέχρι τα τέλη του έτους και να προχωρήσει σε επαναγορά, μαζί με την ακύρωση ίσου αριθμού, προκειμένου να αποφύγει την εξασθένηση των κερδών. Η εταιρεία κατέχει το 83% της Bouygues Telecom.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα