Γρ. Σαράντης: Σχέδια για επέκταση σε νέες αγορές

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 12:28

Tην επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία, στην Ουκρανία και στη Ρωσία σχεδιάζει η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, όπως ανέφεραν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Γεώργιος Κολέτσος, και ο οικονομικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Ροζακέας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Οι παραπάνω αγορές θα αποτελούν και τους βασικούς στόχους επενδύσεων της Σαράντης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, κύριος άξονας της επενδυτικής στρατηγικής της Σαράντης είναι η επέκταση του Ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη, που για το πρώτο εξάμηνο του 2005 αποτέλεσε το 39% των συνολικών πωλήσεων και το 11% των κερδών προ φόρων του Ομίλου, καθώς και η ενίσχυση των ιδιοπαραγώμενων σημάτων στις εν λόγω αγορές.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της εταιρείας θα προβεί σε μια σειρά ενεργειών που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση των καθαρών κερδών της ανά μετοχή. Στόχος που θα επιτευχθεί μέσω της ενίσχυσης των μικτών περιθωρίων κέρδους, της μείωση του κόστους δανεισμού και της βελτίωση του φορολογικού συντελεστή του Ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα