Ford: Ισως χρειαστεί να κλείσει κι άλλα εργοστάσια

Για να βελτιώσει την κερδοφορία της
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 13:23

ΣΤΟ κλείσιμο και άλλων εργοστασίων, ενδέχεται να προχωρήσει η τρίτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Ford Motor Co., καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δεύτερη αναδιάρθρωσή της μέσα σε τρία χρόνια, με στόχο τον περιορισμό των ζημιών στη Β. Αμερική, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, James Padilla.

«Θα ευθυγραμμίσουμε τη δυναμικότητα με τη ζήτηση και θα δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό», είπε ο Padilla σήμερα στους δημοσιογράφους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φραγκφούρτη. Η αυτοκινητοβιομηχανία ήδη έκλεισε το εργαστάσιο στο Jaguar Browns Lane στη Βρετανία και σύντομα θα κλείσει και το εργοστάσιο παραγωγής κλειστών φορτηγών, στο Lorain του Oχάϊο των ΗΠΑ, συμπλήρωσε.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Clay Ford Jr, 48 ετών, αναδιαρθρώνει την εταιρεία στη Β. Αμερική, τη μεγαλύτερη αγορά της Ford, αφού το εν λόγω τμήμα της έχασε χρήματα κατά τα τρία από τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ για 28 συνεχόμενους μήνες μέχρι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με πωλήσεις που τονώθηκαν από τις προσφορές των τιμών των υπαλλήλων της, προς όλους τους πελάτες.

Η Ford βρίσκεται στο μέσον της μείωσης 3.750 θέσεων μισθωτών στη Β. Αμερική, που περιλαμβάνουν περίπου 400 απολύσεις, σύμφωνα με τον Padilla τον μήνα που πέρασε. Η μείωση συνολικά θα είναι 1.000 θέσεις εργασίας υπαλλήλων στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο. O Padilla είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα γίνει πιο «επιθετική» στην εύρεση νέων περικοπών, μετά τον πρώτο κύκλο των περικοπών, που δεν βελτίωσαν όμως αρκετά τα κέρδη της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα