ΟΤΕ: Ικανοποίηση Boυρλούμη για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 17:25

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος εθελουσίας εξόδου εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, μέχρι σήμερα, δηλαδή περίπου δύο μήνες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για εθελουσία έξοδο, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.823 αιτήσεις και κατά την εκτίμησή του τελικά θα κάνει χρήση του δικαιώματος περίπου το 70% των υπαλλήλων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το δρόμο της εξόδου από τον Οργανισμό θα πάρουν περίπου 4.200 εργαζόμενοι. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό αυτών που θα προσληφθούν, ο πρόεδρος του ΟΤΕ διευκρίνισε ότι αυτός θα γίνει γνωστός μετά τον Οκτώβριο και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν.

Ο κ. Βουρλούμης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ύπαρξης προβλημάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την επιδότηση του 4% των μετοχών του ΟΤΕ που διέθεσε το ελληνικό Δημόσιο για την οικονομική ενίσχυση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες εκροές, λόγω της εθελουσίας εξόδου. Πάντως, τόνισε, ότι το ελληνικό Δημόσιο, που είναι ο συνομιλητής με την ΕΕ, έχει ενημερώσει από την αρχή τις αρμόδιες διευθύνσεις των Βρυξελλών. Ο ίδιος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, αλλά, όπως είπε, δεν θέλει να προκαταλάβει καμία απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα