Δ. Μάρδας: Χρονιά ανάκαμψης το 2016

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 23:08
UPD:23:11
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας σημείωσε ότι ετοιμάζεται ένα ταμείο το οποίο θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας (φωτ. αρχείου).

Πεπεισμένος ότι το 2016 θα είναι χρονιά ανάκαμψης εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σημείωσε δε ότι ετοιμάζεται ένα ταμείο το οποίο, όπως είπε, θα ασχολείται με θέματα έρευνας και καινοτομίας και η λεγόμενη αναπτυξιακή τράπεζα, που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι επιχειρήσεις της πληροφορικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δ.σ. του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να αναδειχθεί στρατηγικός για την ελληνική οικονομία. «Περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνεχίζουμε να περνάμε. Ο κλάδος, όμως, είναι ζωντανός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Τζήκας δήλωσε ότι το κλίμα πρέπει να γίνει ελκυστικό για τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, τόνισε ότι ο ΣΕΠΕ θα παρουσιάσει την πρόταση για την αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου στις 9 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο ψηφιακό forum.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα