Τζ. Μπους: Οι ΗΠΑ θα άρουν όλους τους περιορισμούς στο Εμπόριο

Αν πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες χώρες
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 18:52

Την άρση όλων των περιορισμών στο Εμπόριο από τις ΗΠΑ υποσχέθηκε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, υπό την προϋπόθεση να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες χώρες. «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να καταργήσουν όλους τους τελωνειακούς δασμούς και τα λοιπά εμπόδια για να διευκολυνθεί η ροή των εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών στη βάση όμως της αμοιβαιότητας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπους.

Ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε επίσης από τις ανεπτυγμένες οικονομίες την κατάργηση των επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα. «Πρέπει να συνεργαστούμε στο πλαίσιο των πολυμερών συνομιλιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στην κατεύθυνση της κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων», υπογράμμισε ο κ. Μπους.

Οι εκκρεμότητες αυτές που διαταράσσουν τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις, θα επιχειρηθεί να επιλυθούν φέτος τον Δεκέμβριο, στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο του ΠΟΕ που αριθμεί πλέον 148 κράτη μέλη. «Αυτός ο γύρος διαβουλεύσεων είναι πολλά υποσχόμενος για να επιτύχουμε αποτελέσματα», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ ο αμερικανός πρόεδρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα