Newell Rubbermaid: Κλείνει εργοστάσια απολύει 5.000 ανθρώπους

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 10:32

ΣΤΟ κλείσιμο του 1/3 των παραγωγικών της μονάδων και στη μείωση 5.000 θέσεων εργασίας μέσα σε τρία χρόνια, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, θα προχωρήσει η Newell Rubbermaid Inc., που κατασκευάζει από εργαλεία μέχρι κάδους απορριμμάτων για το σπίτι και είδη σπιτιού.

Η εταιρεία θα δαπανήσει το ποσόν των 400 εκατ. δολ. για την εφαρμογή του σχεδίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Newell, που εδρεύει στην Ατλάντα των ΗΠΑ, εκτιμά ότι μέσω αυτού του σχεδίου θα εξοικονομήσει σε ετήσια βάση το ποσόν των 120 εκατ. δολ. Επίσης, σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες της στο μάρκετινγκ, την έρευνα και την επέκτασή της στο εξωτερικό, κατά 150 εκατ. δολάρια.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Joseph Galli, ήδη έκλεισε 5ο εργοστάσια από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2001 και δαπανά περισσότερα χρήματα σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Paper Mate, αλλά και σε νέα προϊόντα, όπως τους κάδους απορριμμάτων για το σπίτι, Rubbermaid. Το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της εταιρείας αυξήθκαν κατά 8,5% καθώς το κόστος της αναδιοργάνωσης της Newell υποχώρησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 28 Ιουλίου.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της ανά μετοχή φέτος, στο 1,43 έως 1,48 δολ., εξαιρουμένου του κόστους των 35 εκατ. δολ., που σχετίζονται με τη δραστηριότητά της στον κλάδο της μόδας στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, τα κέρδη της αυτό το τρίμηνο θα κυμανθούν από 33 έως 37 σεντς ανά μετοχή, στην ίδια βάση, εξαιρουμένου του κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα