Carter Holt: Πολύ χαμηλή η προσφορά της Rank για την εξαγορά της

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 11:26

ΠΟΛΥ χαμηλή, θεωρεί την προσφορά των 2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ, για την εξαγορά της από τον όμιλο Rank Group, του δισεκατομμυριούχου Graeme Hart, η μεγαλύτερη εταιρεία ξυλείας της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, Carter Holt Harvey Ltd., συμβουλεύοντας τους μετόχους της, να την απορρίψουν.

Η προσφορά των 2,50 δολ. Ν. Ζηλανδίας ανά μετοχή είναι πολύ χαμηλότερη από τη πραγματική της αξία, με βάση την αξιολόγηση της Grant Samuel & Co., μεταξύ 2,55 και 2,95 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο της Ν. Ζηλανδίας.

Η International Paper Co., η μεγαλύτερη χαρτοποιΐα της Β. Αμερικής, έχει συμφωνήσει ήδη να πουλήσει το μερίδιό της, 50,5%, που κατέχει στην Carter Holt προς την Rank, την εταιρεία επενδύσεων του Hart. Oι μετοχές της Carter, άγγιξαν τα 2,62 δολ. Ν. Ζηλανδίας τον περασμένο μήνα, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές, στοιχηματίζοντας ότι ο Hart θα κάνει περισσότερα χρήματα εάν διαλύσει την εταιρεία και πουλήσει τα δάση της, τα πριονιστήρια και τα εργοστάσια χάρτου, που αυτή διαθέτει.

Οι μετοχές της Carter Holt, σημείωναν άνοδο 1 σεντ, φθάνοντας στα 2,52 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία στις 5 μ.μ. και κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Ουέλλινγκτον.

Η Rank Group δεν θα κάνει ανακοίνωση σήμερα για την εκτίμηση της προσφοράς, ανέφερε η Anita Busby, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων που απασχολείται στην εταιρεία του Hart.

H Carter Holt, έχει στην κυριότητά της πριονιστήρια και εργοστάσια σανίδων στη Ν. Ζηλανδία, την Κίνα και την Αυστραλία. Είναι η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια δασών στη Ν. Ζηλανδία και η μεγαλύτερη παραγωγός πολτού ξύλου σε όλη την Αυστραλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα