ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός μειοδότης σε έργο της ΕΡΓΟΣΕ

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 14:41

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης στο έργο «Εργασίες αναβάθμισης των υπολοίπων τμημάτων της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Δομοκού – Θεσσαλονίκης» της ΕΡΓΟΣΕ.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος επτά μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις καθώς και μια κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου είναι 74.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την αναβάθμιση της υποδομής και επιδομής των τμημάτων της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή Δομοκού – Θεσσαλονίκης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά ποσοστό 50 % και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στo πλαίσιo του Γ’ Κ.Π.Σ.

Με την παρούσα εργολαβία ανακαινίζονται τα τμήματα Δομοκού – Λάρισας συνολικού μήκους σε ανάπτυγμα μονής γραμμής 87,50 Km., Λάρισα – Αιγίνιο συνολικού μήκους σε ανάπτυγμα μονής γραμμή 135,17 Km και το τμήμα Αιγίνιο – Θεσσαλονίκη συνολικού μήκους σε ανάπτυγμα μονής γραμμή 85,06 Km.

Το έργο αυτό μαζί με την ηλεκτροκίνηση θα μειώσει το χρόνο κατά 15΄.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 29 ημερολογιακοί μήνες και 15 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα