Εν αναμονή της Διυπουργικής για την ΟΑ

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 16:23

ΚΡΙΣΙΜΗ για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων στις 18.30', η οποία συνέρχεται μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της Ε.Ε. για τον κρατικό μας αερομεταφορέα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει διάδοχο σχήμα για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και πως δεν θα θιγεί κανένα εργασιακό δικαίωμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Δεν θα είναι η Ολυμπιακή αυτή που ξέραμε. Θα αλλάξουν πολλά, ακόμη και εάν προχωρήσουμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, για να μην έχει στο μέλλον προβλήματα και ελλείμματα», επισήμανε.

Στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης θα παρουσιάσει σχέδιο διάσωσης της Ολυμπιακής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι ο κ. Λιάπης, έδωσε εντολή στην εταιρεία LAZARD, που εκτελεί χρέη συμβούλου ιδιωτικοποίησης, και εκπρόσωπός της θα παρευρίσκεται στη σύσκεψη, να συνεχίσει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν διακοπεί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε πως ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να προωθηθούν άμεσα προς πώληση τα κερδοφόρα τμήματα της Ολυμπιακής http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/15/1089647.htm .

Για σκανδαλώδες σχέδιο της κυβέρνησης να απαξιώσει την ΟΑ, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/15/1089670.htm .

Κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της Ολυμπιάκης, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/15/1089626.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα