Τράπεζα Κύπρου: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 16:57

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων (rights issue), αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση του δ.σ. της τράπεζας. Τα συνολικά κεφάλαια που θα αντληθούν θα ανέλθουν σε περίπου £110 εκατ. (€193 εκατ.).

Τα δικαιώματα προτίμησης θα δοθούν στους δικαιούχους μέτοχους με αναλογία μία (1) νέα μετοχή για κάθε έξι (6) υφιστάμενες μετοχές.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε £1,40 (€2,461) κατά μετοχή.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έχουν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Τράπεζας στο Κεντρικό Μητρώο/Αποθετήριο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) όσο και στο Σύστημα ¶υλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) κατά την ημερομηνία αρχείου.

Η ημερομηνία αρχείου, η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης και η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης (rights) θα αποφασιστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και θα εξαρτηθούν από την ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου και θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση προορίζονται για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας του Συγκροτήματος και συγκεκριμένα την ενίσχυση των Πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (Tier 1) του Συγκροτήματος. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας (άσκηση Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών 1999/2003 κατά τον Οκτώβριο - Νοέμβριο 2003) έχουν πλήρως χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων του Συγκροτήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα