ΟΑ: Στόχος η ιδιωτικοποίηση, εφόσον είναι δυνατή

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 20:01

Τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Ολυμπιακές Αερογραμμές θα διασφαλιστούν, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομίας υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι εξετάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων πήρε ομόφωνα αποφάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Λιάπης.

- Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μελετηθεί εις βάθος και θα διερευνηθεί εάν και υπό ποιές προϋποθέσεις επιτρέπεται η συνέχιση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, αφού παραληφθεί το επίσημο κείμενο τις αμέσως επόμενες ημέρες.

- Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει στη θέση της για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας εφόσον είναι δυνατή υπό το φως και των νέων εξελίξεων. Προς τον σκοπό αυτό η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γνωστοποιηθεί σε όλους τους επενδυτές προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις τους, ώστε να διαπιστωθεί εάν, υπό τις νέες συνθήκες, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την αγορά της εταιρείας, τηρώντας σε κάθε περίπτωση τους όρους του μνημονίου που έχει ήδη υπογραφεί.

- Θα συνεδριάσει εκ νέου η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, όταν θα έχει διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για τις προθέσεις των επενδυτών και τις δυνατότητες πώλησης της Ολυμπιακής προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

- Οποια και αν είναι η λύση που τελικά θα επιλεγεί, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων θα διασφαλιστούν. Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ολοκληρωμένο σχέδιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα