Saxo Bank: Πωλήσεις στις ΗΠΑ, πλήγμα σε μετοχές λόγω Τζακάρτας

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 11:31
UPD:11:33
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η μανία αποφυγής κινδύνου επέστρεψε, καθώς σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Saxo Bank, οι μαζικές πωλήσεις στη Wall Street προκάλεσαν αντίστοιχες τάσεις στην Ασία, με τους γεωπολιτικούς φόβους να κυριαρχούν, αφού τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ακολούθησε σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στην Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Όπως επισημαίνει η Saxo Bank, μπορεί οι χθεσινές διαπραγματευτικές συνεδριάσεις σε Ασία και Ευρώπη να έκαμψαν λίγο τη διάθεση αποφυγής κινδύνου, ωστόσο ο φόβος επέστρεψε αμέσως όταν η Wall Street υπέκυψε στην απειλή, και εντάθηκε ακόμα περισσότερο με το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, στον απόηχο των μαζικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Με όλους τους ασιατικούς δείκτες πτωτικούς, με εξαίρεση τον – γνωστό για την έλλειψη συντονισμού του – Shanghai Composite, η σημερινή ευρωπαϊκή μέρα αναμένεται να ξεκινήσει σε βαρύ κλίμα. Αν και η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου δεν ακολούθησε τη συνήθη πορεία των αγορών ασφαλούς καταφυγίου, η ισοτιμία δολαρίου – γεν τήρησε ξεκάθαρη τέτοια στάση, σημειώνοντας άλμα από τα 117,32 προς την περιοχή των 118,00.

Στο σημερινό ημερολόγιο, προσθέτει η Saxo Bank, πρωτοστατεί και η σημαντική απόφαση νομισματικής πολιτικής του Ηνωμ. Βασιλείου, με τους επενδυτές ωστόσο, να εκτιμούν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δεν θα ενδώσει, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα έντονα προβλήματα. Με ενδιαφέρον αναμένονται τέλος, επίσης, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που λογικά θα προσφέρουν κάποιες ενδείξεις για τις προθέσεις της τράπεζας όσον αφορά την περαιτέρω χαλάρωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα