Sony: Καθυστέρηση της δημόσιας εγγραφής του οικονομικού της σκέλους

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2005 10:36

ΤΗΝ καθυστέρηση της δημόσιας εγγραφής του σκέλους των ασφαλειών και της τραπεζικής, που σχεδιαζόταν στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε η Sony Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp.

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στην οικονομική ισχυροποίηση των τμημάτων αυτών πριν από τη δημόσια εγγραφή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sony, Naofumi Hara. Σήμερα, δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ανέφερε ότι η Sony σκέφτεται να προχωρήσει σε σταδιακή πώληση της Sony Financial Holdings Inc., μετά τη δημόσια εγγραφή. «Το ρεπορτάζ κάνει λάθος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sony που εστάλη μέσω φαξ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Howard Stringer βρίσκεται υπό την πίεση των επενδυτών να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να αναζωογονήσει τη δραστηριότητα των ηλεκτρονικών, η οποία εμφάνισε δύο χρόνια ζημίες. Η πώληση μετοχών του οικονομικού της σκέλους το οποίο εμφάνισε κατά την προηγούμενη χρήση λειτουργικό κέρδος 55,5 δισ. γιέν (500 εκατ. δολ.), θα αντλήσει κεφάλαια και θα ανοίξει τον δρόμο για πιθανές συγχωνεύσεις.

Η εταιρεία διαπραγματεύθηκε στο παρελθόν να πουλήσει το σκέλος των ασφαλειών της για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην δραστηριότητα των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης με στόχο το κέρδος. Η General Electric Co., και η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Aegon NV, καθώς και η Prudential Financial Inc. των ΗΠΑ, συγκαταλέγοντο μεταξύ των δυνητικών αγοραστών, πριν από τρία χρόνια.

Οι μετοχές της Sony, σημείωναν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 4.070 γιέν στις 2:07' μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, τοπική ώρα. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 2,5%, υστερώντας της ανόδου 15% του δείκτη Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα