Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

ΟΠΑΠ και Motor Oil στο επίκεντρο
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2005 10:36
UPD:10:38

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά 0,58%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα €218 εκ. Ο FTSE-20 σημείωσε αύξηση 0,46% με τον ΟΠΑΠ (+2.34%), την Εθνική Τράπεζα (+0.74%) και την Coca Cola HBC

(+3.01%) να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο. Ο ΟΠΑΠ (+2,34%) σημείωσε εντυπωσιακή ανοδική κίνηση προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικοί αγώνες θα συμπεριληφθούν στο ‘Στοίχημα’ σε 15 ημέρες… Αναμένουμε η συσσώρευση τιμών να συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση με τον ΟΠΑΠ και τη Motor Oil να βρίσκονται στο επίκεντρο μετά τα τελευταία εταιρικά νέα».

Fortius Finance: «Για πρώτη φορά την εβδομάδα αυτή παρατηρήσαμε υψηλή, μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά και την αξία συναλλαγών να αυξάνεται σε μια ανοδική συνεδρίαση. Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ σήμερα σε περίπτωση που καταφέρει να απορροφήσει τις πιέσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, θα

δοκιμάσει να κινηθεί προς υψηλότερα, λόγω της συντήρησης του θετικού κλίματος από τα επιχειρηματικά νέα στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

»Η ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων και των συμβολαίων επί δεικτών και

μετοχών σε εσωτερικό και εξωτερικό εκτιμούμε ότι θα αυξήσει τη μεταβλητότητα. Βασικό ζητούμενο αποτελεί η μη υποχώρηση του ΓΔ κάτω από τις 3.250 μονάδες σε πρώτη φάση και η προσπάθεια προσέγγισης των 1.810 μονάδων για το FTSE/ASE-20 σε δεύτερη».

Sarros Securities: «Οι αγορές των ΗΠΑ αν και αντέδρασαν ελαφρά ανοδικά, συνεχίζουν να διατηρούν ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς είναι ακόμη απροσδιόριστες οι επιπτώσεις από τον τυφώνα, η πορεία των τιμών πετρελαίου και οι αποφάσεις της FED την εβδομάδα που έρχεται για

την βελτίωση της οικονομίας. Στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησαν μεικτές τάσεις. Στη Γερμανία βαρόμετρο αποτελούν οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και στη Βρετανία, πετρελαϊκές εταιρείες και τηλεπικοινωνίες ανεβάζουν τους δείκτες.

»Γενικότερα πάντως στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένονται καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα από ότι στις ΗΠΑ οπότε ίσως δούμε καλύτερες αποδόσεις μέχρι τέλος του χρόνου. Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά με το ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλο το ταμπλό με πρωταγωνιστές τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Το ρυθμό σήμερα θα δώσει η αγορά παραγώγων λόγω λήξης των συμβολαίων Σεπτεμβρίου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα