Σιγκαπούρη: Χαμηλότερες οι - εκτός πετρελαίου - εξαγωγές τον Αύγουστο

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2005 11:04

ΜΕΙΩΣΗ σημείωσαν τον Αύγουστο, για πρώτο μήνα σε σύνολο τριών, οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης, μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς οι εταιρείες φόρτωσαν λιγότερα disk drives και άλλα εξαρτήματα κομπιούτερ.

Οι εξαγωγές – εκτός του πετρελαίου – εποχιακώς προσαρμοσμένες, υποχώρησαν 2,7% από τον Ιούλιο, όταν είχαν σημειώσει άνοδο 12%, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση. Συνολικά 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η μείωση των εξαγωγών θα ήταν 0,2%.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης εκτιμά ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών ηλεκτρονικών και φαρμάκων από τις εταιρείες, όπως την Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. και την Merck & Co., θα σημειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οικονομικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Song Seng Wun, προβλέπουν ότι η αύξηση των εξαγωγών φαρμάκων φέτος στο 4,5% σύμφωνα με την πρόβλεψη της κυβέρνησης, ενδέχεται να είναι ακόμη εφικτή.

Οι εξαγωγές ηλεκτρονικών της Σιγκαπούρης μειώθηκαν στα 5,94 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (3,54 δισ. δολ.) τον Αύγουστο, από 5,97 δισ. δολ. Σιγκαπούρης τον Ιούλιο. Μετά την προσαρμογή τους σε εποχιακές μεταβολές, οι εξαγωγές των ηλεκτρονικών μειώθηκαν 6,2% τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου μετά από αύξηση 9,9% που σημείωσαν εκείνον το μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι φορτώσεις φαρμάκων αυξήθηκαν στο 1,36 δισ. δολ. Σιγκαπούρης από 1,19 δισ. δολ. Σιγκαπούρης. Στην έκθεση δεν έχουν γίνει προσαρμογές βάσει των εποχιακών μεταβολών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα