Οριακή άνοδος στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2005 16:19
UPD:16:21

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.266,9 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,08%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,23%.

«Η αγορά παίρνει ανάσα αναμένοντας εταιρικά νέα, καθώς και διαρθρωτικές αλλαγές, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν υψηλότερα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 224 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 36,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 150 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 112 υποχώρησαν και 69 παρέμειναν σταθερές.

Από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν οι μετοχές της Ελληνικής Τεχνοδομικής – ΤΕΒ (5,34%), της Εθνικής Τράπεζας (2,74%) και της ΔΕΗ (1,54%).

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Motor Oil, η οποία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 3,09%. Τα συνολικά της κέρδη από τις 9/9/2005 ανέρχονται σε 13,86%.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο ασφαλιστικός, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 2,31%.

Σύμφωνα με τη Merit Xρηματιστηριακή, «στο προσεχές διάστημα σημαντικός παράγοντας για την πορεία της αγοράς θα είναι τα αποτελέσματα των εξαμήνων τα οποία θα συνεχίσουν να ανακοινώνουν οι εταιρείες μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, αλλά και το κλίμα στο εξωτερικό που δείχνει διαρκώς ευμετάβλητο. Θεωρεί επίσης ότι αν δεν υπάρξει κάτι ουσιαστικά αρνητικό τόσο στη δική μας αγορά, όσο και στο εξωτερικό ο γενικός δείκτης θα κινείται στα τρέχοντα επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα