Jumbo: Αύξηση του τζίρου κατά 8,97%

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 11:09
UPD:11:12
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Κατά 8,97% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Jumbo, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Ιουλίου - Δεκεμβρίου του 2015.

Συγκεκριμένα, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 371,75 εκατ. ευρώ έναντι 341,13 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Στην Ελλάδα, ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 3% υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για μηδενική άνοδο. Εντυπωσιακή αύξηση στη Ρουμανία, όπου ο κύκλος εργασιών διπλασιάστηκε.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων, η διοίκηση της Jumbο αναθεώρησε τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων την τρέχουσα χρήση στο 6% με 8%.

Ο Όμιλος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, διέθετε ένα δίκτυο 73 καταστημάτων, σε τέσσερις χώρες. Εξ αυτών, τα 53 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα, πέντε στην Κύπρο, οκτώ στη Βουλγαρία, επτά στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Η αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη βασική στόχευση του επενδυτικού προγράμματος Jumbo.

Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο τερματισμός λειτουργίας δύο μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς όπου μελλοντικά θα αντικατασταθούν με νέα υπέρ- καταστήματα σε περιοχές που ακόμα ο Όμιλος δεν έχει παρουσία. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΕΛΑ



Σχολιασμένα