Συνέδριο της FEBIS στην Αθήνα

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 09:34

Με πρωτοβουλία της ICAP AE θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα, το ετήσιο συνέδριο της (Federation of Business Information Services (FEBIS), από 21-23 Σεπτεμβρίου 2005, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.

Ο Οργανισμός FEBIS ιδρύθηκε το 1973 στη Γερμανία και εκπροσωπεί 60 εταιρείες-μέλη από όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους της επιχειρηματικής πληροφόρησης και του debt collection. Το προσωπικό το οποίο απασχολείται στις εταιρείες-μέλη ανέρχεται σε 11.000 άτομα και η συνολική ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια business reports. Ο ετήσιος τζίρος των εταιρειών-μελών ξεπερνά το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των πελατών τους ανέρχεται σε 400.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Σκοπός της FEBIS είναι η ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας και μετάδοσης των εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών προς τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων και την αξιολόγηση των πιστωτικών κινδύνων, με στόχο την υποστήριξη λήψης αποφάσεων.

Στο συνέδριο έχουν κληθεί για να μιλήσουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται και ο Διευθυντής Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παναγιώτης Κυριακόπουλος για το πλαίσιο δράσης της Τραπέζης της Ελλάδος ως εποπτικής αρχής, το οποίο αφορά τη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου με αναφορά στο πλαίσιο της Basel II, την εφαρμογή των πιστωτικών διαβαθμίσεων και τις απαιτήσεις σε δεδομένα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα