Έρχονται πληρωμές με κάρτα στο TAXIS

Τίθεται σε ισχύ εντός εξαμήνου
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 10:01
UPD:10:03
SHUTTERSTOCK

Η νέα διαδικασία θα είναι πολύ απλή, αφού οι φορολογούμενοι θα μπορούν από την οθόνη του υπολογιστή τους να επιλέξουν το ποσό της οφειλής που επιθυμούν και να το εξοφλούν μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας.

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Σακκά
[email protected]

Με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα μπορούν σύντομα οι φορολογούμενοι να εξοφλούν τις οφειλές τους, μέσω του συστήματος TAXIS, γλιτώνοντας έτσι χρόνο, αλλά και ενδεχόμενη ταλαιπωρία που υφίστανται σε αρκετές περιπτώσεις όταν πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής, που συντηρεί το φαινόμενο των υπερεισπράξεων στις εφορίες.

Το εν λόγω σχέδιο επεξεργάζονται ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ευελπιστώντας μάλιστα ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου θα τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται η μετάβαση των υπόχρεων σε κάποια τράπεζα ή εφορία για να πληρώσουν το χρέος τους.

Η νέα διαδικασία εξάλλου θα είναι πολύ απλή, αφού οι φορολογούμενοι θα μπορούν από την οθόνη του υπολογιστή τους να επιλέξουν το ποσό της οφειλής που επιθυμούν και να το εξοφλούν μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής τους κάρτας.

Με το νέο σύστημα παράλληλα θα αποφεύγονται και τα λάθη που εμφανίζονται πολύ συχνά σήμερα, δεδομένου ότι είναι αρκετοί οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με λάθος ταυτότητα οφειλής, που ενισχύει το φαινόμενο των υπερεισπράξεων στις εφορίες, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη Ταυτότητα Οφειλής.

Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από την απάντηση σε σχετική ερώτηση που έδωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αποκάλυψε και το σχέδιο για την πληρωμή των φόρων με «πλαστικό» χρήμα μέσω του TAXIS εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Είναι αξιοσημείωτο δε ότι με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Αλεξιάδης, όσον αφορά τις υπερεισπράξεις, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν 210.297 ΑΦΜ, με το ποσό που συμψηφίστηκε να φτάνει τα 10,37 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεκριμένων υπερεισπράξεων, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής.          



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα