Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 10:27
UPD:10:28

Marfin Analysis: « Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης… Η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005 μετά το κλείσιμο της αγοράς. Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε οι επενδυτές να επικεντρωθούν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά το ‘ασαφές’ αποτέλεσμα από τις χθεσινές γερμανικές εκλογές».

Emporiki Investment Bank: «Υποτονικό κλίμα εκτιμούμε για τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρώντας ως περισσότερο πιθανή την κίνηση του δείκτη σε αρνητικές περιοχές».

Fortius Finance: «Τα αποτελέσματα της Εμπορικής Τράπεζας και η ανακοίνωση των όρων της αύξησης του μ/κ της με μετρητά αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σήμερα, με την πορεία του ΓΔ να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στα τρέχοντα επίπεδα και με σημεία αναφοράς την πορεία του ΟΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας.

»Η οριακή επικράτηση του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία και η διαφαινόμενη δυσκολία δημιουργίας κυβέρνησης συνασπισμού, κατά τη γνώμη μας, αναμένεται να προκαλέσει νευρικότητα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με περισσότερο πιθανή την υποχώρησή του σε χαμηλότερα επίπεδα».

Aspis Securities: «Οι αµερικανικές µετοχές κινήθηκαν ανοδικά την Παρασκευή, κυρίως σαν αποτέλεσµα της νέας µείωσης της τιµής του πετρελαίου. Σήµερα οι ευρωπαϊκές αγορές πιθανό να κινηθούν πτωτικά στο

ξεκίνηµα τουλάχιστον λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί το εκλογικό αποτέλεσµα στη Γερµανία. Παρόµοιες τάσεις θεωρούµε ότι θα επικρατήσουν και στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα