LogicaCMG: Συμφωνία εξαγοράς της Unilog για 930 εκατ. ευρώ

Για τη χρηματοδότηση σχεδιάζει την πώληση μετοχών
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 11:12
UPD:11:15

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας λογισμικού, Unilog SA, αντί του ποσού των 930 εκατ. ευρώ (1,13 δισ. δολ.) λέγοντας ότι θα πουλήσει μετοχές, με στόχο τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών για κομπιούτερ της Ευρώπης, LogicaCMG Plc.

Η LogicaCMG θα προσφέρει 389 εκατ. λίρες (700 εκατ. δολ.) σε μετοχές στους υπάρχοντες μετόχους, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η LogicaCMG θα καταβάλλει 73 ευρώ σε μετρητά γιατ το 67,7% των κοινών μετοχών της Unilog και συνδυασμό μετρητών και μετοχών για το υπόλοιπο μερίδιο, που κατέχει η διοίκηση της Unilog. Η τιμή, είναι 6,5% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος στις 15 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της LogicaCMG, ότι βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών για την απόκτηση της Unilog.

H LogicaCMG, με έδρα το Λονδίνο, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας, είπε τον περασμένο μήνες στους επενδυτές ότι είναι έτοιμη να εμφανίσει μία ακόμη μη κερδοφόρα χρονιά στη Γαλλία και τη Γερμανία, επισημαίνοντας ότι για να εμφανίσει κέρδη πρέπει να μεγαλώσει.

Η Unilog, που εδρεύει στο Παρίσι, πραγματοποιεί σχεδόν το σύνολο των εσόδων της στις δύο αυτές χώρες.

H LogicaCMG θα πουλήσει μετοχές στους υπάρχοντες επενδυτές στις 107 πένες η μία περίπου 36$ χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος στις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι μετοχές της LogicaCMG, σημείωσαν άνοδο 4 πένες, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στις 172 πε΄νες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 171 πένες στις 8:09' π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της Unilog υποχωρούσαν 1,5 ευρώ, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 72,6 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 72,85 ευρώ στις 9:09' π.μ. στο Παρίσι.

Η LogicaCMG εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει περίπου 19 εκατ. λίρες μέχρι το 2007. Η εξαγορά θα αρχίσει να προσθέτει στα κέρδη της, στην πρώτη συνολικά οικονομική χρήση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Unilog, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η Airbus SAS, ανακοίνωσε το πρώτο εξάμηνο πωλήσεις 378,8 εκατ. ευρώ. Στην αγορά της χώρας της, της Γαλλίας, πραγματοποίησε το 81% των εσόδων της. Οι πωλήσεις της στη Γερμανία αποτέλεσαν το 15% των συνολικών.

Τα δικαιώματα της αγοραπωλησίας ανέλαβαν Merrill Lynch International, Hoare Govett και BNP Paribas, σύμφωνα με την LogicaCMG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα