Sumitomo: Aπαντά σε δημοσίευμα για την εξαγορά της TBC Corp.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 11:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ θα εκδώσει σήμερα η Sumitomo Corp., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία αγοραπωλησίας μετοχών της Ιαπωνίας, αναφορικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι θα δαπανήσει 120 δισ. γιέν (1,1 δισ. δολ.) για την εξαγορά της TBC Corp. της εταιρείας διανομής ελαστικών των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια για τις λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά θα δώσουμε κάποια στοιχεία σε σημερινή μας ανακοίνωση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sumitomo, Masahiko Ueda. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στην ακριβή ώρα για την έκδοση της ανακοίνωσης.

Η Sumitomo θα αγοράσει όλες τις μετοχές της αμερικανικής εταιρείας που εδρεύει στη Φλόριντα, μέσω βελτιωμένων προσφορών, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν ανέφερε από το πού άντλησε τις πληροφορίες. Η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ελαστικών στις ΗΠΑ, με την προσθήκη περισσοτέρων από 1.000 καταστημάτων TBC, στην αλυσίδα χονδρικής πώλησης Treadways Corp.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα δικά της κεφάλαια και θα δανειστεί για την εξαγορά της TBC, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 570 εκατ. δολ., σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η διοίκηση της TBC θα αποτελέσει συμφωνία σχετική με την προσφορά της Sumitomo.

H TBC διανέμει στη ελαστικά για αντικατάσταση στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, μέσω της αλυσίδας της με franchising Big O and Tire Kingdom.

Τηλεφωνικές κλήσεις στα κεντρικά γραφεία της TBC, δεν απαντήθηκαν, ενώ μαγνητοφωνημένο μήνυμα ανέφερε ότι τα γραφεία είναι κλειστά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα