Στουμπ: Στον σωστό δρόμο η Ελλάδα

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 13:15
UPD:20:24
EPA/MARKKU OJALA

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Αθήνα εφαρμόζει όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Αλεξάντερ Στουμπ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων, χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, κατόπιν της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Αθήνα εφαρμόζει όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο Φινλανδός υπουργός, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πάντως, ο κ. Στουμπ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά «είναι πολύ σημαντικό ότι βρίσκεται σε σωστή τροχιά».

Πλέκοντας τον εγκώμιο του κ. Τσακαλώτου, έκανε λόγο για έναν «εξαιρετικό συνάδελφο», με τον οποίο έχει «καλή συνεργασία». Η σχέση μας διαπνέεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Στουμπ επανέλαβε την πάγια θέση της Φινλανδίας για την αναγκαιότητα συμμετοχής του Ταμείου. «Εργαζόμαστε για να φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα» σχολίασε σχετικά. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και τις συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση.

Την ίδια ώρα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε γραπτή του απάντηση προς τον Δημήτρη Παπαδημούλη εξήρε το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

«Στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σε άλλο σημείο της απάντησής του, ο Μοσκοβισί επισήμανε ότι η πρόοδος στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών για τη συνέχιση των προσπαθειών βελτίωσης της λειτουργίας των αγορών προϊόντων, ενώ καθιστά αναγκαία τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο.

«Στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων» κατέληξε, σχετικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα