ΕΧΑΕ: Εγκρίθηκε η μείωση του μ/κ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 19:33

Εγκρίθηκε από την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. Συμμετοχών» (ΕΧΑΕ) η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και η τροποποίηση του καταστατικού.

Αναλυτικά, εγκρίθηκε η μείωση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 2.573.130 ευρώ, λόγω ακύρωσης 857.710 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες προήλθαν από αγορά ιδίων μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απέκτησε βάσει της από 12.9.2001 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, 5.250.000 ίδιες μετοχές προς στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της. Εκ των μετοχών αυτών διέθεσε (πώληση χρηματιστηριακώς με τη μορφή πακέτου), κατόπιν της από 9.2.2004 απόφασης της γ.σ., 4.392.290 ίδιες μετοχές στους τρίτους μετόχους της θυγατρικής της εταιρείας «Κεντρικό Αποθετήσιο Αξιών Α.Ε.».

Επίσης εγκρίθηκε η τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 και του άρθρου 2 του Καταστατικού της εταιρείας, προκειμένου η εταιρεία να μπορεί, υπό τη νέα οργανωτική της δομή -μετά το πέρας του λειτουργικού ανασχεδιασμού του Ομίλου- να ασκεί και εκπαιδευτικές δραστηριότητες συναρτώμενες με θέματα των οργανωμένων αγορών κεφαλαίου των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει. Επίσης, η προτεινόμενη τροποποίηση του σκοπού κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες σε τρίτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα