DaimlerChrysler, CAW: Επιδιώκουν συμφωνία πριν την απεργία

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 08:15

ΣΤΙΣ τελευταίες διαπραγματεύσεις, ένα 24ωρο πριν από την προθεσμία της απεργίας, χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια εργατική συμφωνία, εισήλθε η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, Chrysler της DaimlerChrysler AG και η ένωση των εργαζομένων σε αυτήν, Canadian Auto Workers (CAW).

«Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι έτοιμοι να τελειώσει το θέμα», είπε ο πρόεδρος της Candian Auto Workers, Buzz Hargrove, αναφερόμενος στην Chrysler, προς τους δημοσιογράφους στο Τορόντο μετά την ακύρωση της χθεσινής συνεδρίασης στις 10 μ.μ. στο Τορόντο. Οι δύο πλευρές ενδέχεται να κλείσουν μία συμφωνία πριν από την τελευταία διορία, απόψε στις 11:59' π.μ., είπε ο ίδιος. Ο Hargrove θα ενημερώσει τον Τύπο σήμερα στις 9 μ.μ., σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο ηγέτης της ένωσης είπε χθες ότι η Chrysler απέρριψε σχέδιο να κλείσει μονάδα χυτηρίου στο Τορόντο. Το Σαββατοκύριακο τα μέλη της ένωσης των εργαζομένων στην Ford Motor Co., επικύρωσαν τριετή συμφωνία, ενώ ακολουθούν οι διαπραγματεύσεις της General Motors Corp., η οποία αντιστέκεται σε παρόμοιους όρους που συμφωνήθηκαν από την Ford.

H Chrysler θέλει να μειώσει θέσεις εργασίας στα εργοστάσια αυτοκινήτων στο Οντάριο (Μπράμπτον), κοντά στο Τορόντο και στο Γουΐντσορ, που βρίσκεται κοντά στο Ντιτρόϊτ, σύμφωνα με την ένωση των εργαζομένων. Η αυτοκινητοβιομηχανία έπρεπε να κάνει τις προτάσεις της για τους μισθούς και τα επιδόματα μέχρι τις 10 μ.μ. χθες, ενώ έχει να λύσει και προβλήματα σε επίπεδο εργοστασίων, προσέθεσε ο Hargrove.

H ένωση σχεδιάζει να θέσει διορία μέσα στην εβδομάδα για απεργία στην εταιρεία εάν η τελευταία δεν ακολουθήσει τα βασικά σημεία της νέας συμφωνίας των εργαζομένων με την Ford, είπε χθες ο Hargrove. O εκπρόσωπος της GM στο τμήμα της στον Καναδά, Stew Low, δεν απάντησε χθες στις τηλεφωνικές κλήσεις για να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα