Αreva: Πουλά το τμήμα κυκλωμάτων FCI στην Bain, αντί 1,07 δισ. ευρώ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 10:38

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την πώληση του παραρτήματός της, FCI στην εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, Bain Capital LLC, μια εμπορική συναλλαγή αξίας 1,07 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.), έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο, Areva SA.

H πώληση αυτή θα αυξήσει τα καθαρά κέρδη της Areva σε περίπου 500 εκατ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη σημείωσαν αύξηση 2,7%, φθάνοντας στα 301 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των κερδών από τις δραστηριότητές της στον τομέα των πυρηνικών.

Η επικεφαλής της εταιρείας, Anne Lauvergeon, μείωσε τις θέσεις εργασίας και έκλεισε εργοστάσια, με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία πέρυσι η FCI πέρυσι, μετά την συρρίκνωση της ζήτησης για τηλέφωνα και κομπιούτερ, που οδήγησαν σε ετήσιες ζημίες για τρίτη φορά. Το τμήμα συμμετέχει περίπου 12% στα ετήσια έσοδα της Areva, ύψους 11,1 δισ. ευρώ.

Η Areva, η οποία κατά 95% ελέγχεται από το γαλλικό κράτος, είπε την εβδομάδα που πέρασε, ότι είχε αποκλειστικές συνομιλίες με την Bain.

Κάθε χρόνο η FCI κατασκευάζει δισεκατομμύρια ηλεκτρικά κυκλώματα που πωλούνται από 1 έως 4 σεντς το κομμάτι σε πελάτες της, συμπεριλαμβανομένης της Nokia Oyj, της Ericsson AB, της Alcatel SA, της Motorola Inc. Dell Inc., της International Business Machines Corp. και της Siemens AG.

Υπάρχουν περίπου έξι με οκτώ κυκλώματα σε κάθε κινητό τηλέφωνο και περίπου 20 έως 25 σε κάθε κομπιούτερ. Το ήμισυ των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στον κόσμο χρησιμοποιούν στους αερόσακους τους, κυκλώματα της FCI, όπως αναφέρεται στο Web site της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα