Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 10:45

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι το αρνητικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά θα διατηρηθεί και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την εικόνα των ξένων αγορών και τη συμπεριφορά των τραπεζών να αποτελούν τους κύριους ρυθμιστές του κλίματος στην αγορά».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε πτωτικά 0,48% σε μία πολύ ήσυχη συνεδρίαση με τον τζίρο να φθάνει τα €140 (-74%). Οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν ξανά σε τραπεζικές μετοχές, ενώ υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Από την αρχή του μήνα, η ελληνική αγορά έχει υποαποδόσει 3,5% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές… Η πιθανότητα για πτωτική κίνηση της αγοράς παραμένει περιορισμένη, ενώ η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα παραμένει το πιθανότερο σενάριο».

Sarros Securities: «Τιμές πετρελαίου, ο νέος τυφώνας «ΡΙΤΑ» και η τιμή ρεκόρ του χρυσού είναι ορισμένες από τις παραμέτρους που επέδρασαν αρνητικά στη διαμόρφωση των τιμών στις ΗΠΑ. Η αδυναμία εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης στη Γερμανία συνέτεινε στην επιμήκυνση της αβεβαιότητας για το μέλλον της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

»Σε αυτό το νευρικό διεθνές περιβάλλον η ελληνική αγορά δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει πτωτική πορεία, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εμπορικής τράπεζας χτες, μετά την συνεδρίαση του Χ.Α., ήταν ιδιαίτερα θετικές και ίσως δώσουν ώθηση στις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Από την άλλη όμως σήμερα και υπό την απειλή του νέου τυφώνα που αναπτύσσεται υπό την ονομασία "Ρίτα" αλλά και της διαφαινόμενης απόφασης του ΟΠΕΚ να μην προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής αναμένονται πιέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα