Κλωνατέξ - Κλωστήρια Ναούσης: Δεν θα διανείμουν μέρισμα

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2001 17:43

Στη δημιουργία νέου κλωστηρίου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής προχωρά η Κλωστήρια Ναούσης, μέλος του ομίλου Κλωνατέξ. Αυτό τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων των εταιρειών Κλωνατέξ και Κλωστήρια Ναούσης ο πρόεδρος του ομίλου κ. Θωμάς Λαναράς.

Η υπό σύσταση εταιρία με την επωνυμία Κλωστήρια Εγνατίας (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Κλωστήρια Ναούσης και η Κλωστήρια Μαρωνίας) θα δημιουργήσει στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ένα σύγχρονο κλωστήριο πολύ υψηλής παραγωγικότητας.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέλθει σε 9 δισ. δρχ. και θα καλυφθεί κατά ένα μέρος από χρηματοδότηση της νέας εταιρείας και κατά το υπόλοιπο από τη χρηματοδότηση με λήζινγκ. Η υλοποίηση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος θα ξεκινήσει μετά την υπαγωγή του στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Τα Κλωστήρια Ναούσης, όπως ανακοινώθηκε, θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των εταιρειών Τρικολάν (με την εξαγορά του 57%) και Ολυμπιακή Κλωστοϋφαντουργία (με την εξαγορά του 66,13%).

Οι εταιρείες Κλωνατέξ και Κλωστήρια Ναούσης δεν θα διαθέσουν μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2000, πλην της καταβολής στους προνομιούχους μετόχους της Κλωνατέξ μερίσματος 6 δρχ. ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα