Aegis: Προσέγγιση για την εξαγορά της αντί 2,8 δισ. δολ.

Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 12:48

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της, ύψους 1,56 δισ. λιρών Αγγλίας (2,8 δισ. δολ.), δέχθηκε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία αγοράς διαφημιστικού χώρου στον κόσμο, Aegis Group Plc. Οι μετοχές της, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 19%.

«Η Aegis επιβεβαιώνει ότι δέχθηκε προσφορά εξαγοράς με ενδεικτική τιμή τις 140 πένες ανά μετοχή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. «Η προσέγγιση είναι αρχική από τη φύση της και δεν υπάρχει καμμία βεβαιότητα ότι θα γίνει προσφορά».

Η προσφορά είναι 16% υψηλότερη από το κλείσιμο της μετοχής της χθες στις 120,5 πένες. Σήμερα, οι μετοχές της Aegis, σημείωσαν άνοδο κατά 22,5 πένες, φθάνοντας στις 143 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 141,5 πένες η μία, στις 8:49' π.μ. στο Λονδίνο.

Οι μετοχές της Aegis αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών τον περασμένο μήνα, μετά την αγορά μεριδίου της 6% από τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο, Vincent Bollore. Ο Bollore, 53 ετών, χρησιμοποίησε μερίδιο 22% στη γαλλική διαφημιστική εταιρεία Havas SA για να απομακρύνει τον εκτελεστικό της διευθυντή, Alain de Pouzilhac, τον Ιούνιο. Οι μετοχές της Aegis αναρριχήθηκαν στις 125,5 πένες στις 5 Αυγούστου, μία ημέρα μετά την επένδυση του Bollore και την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι αγόρασε το μερίδιο στις 99,25 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα