«Αιμορραγία» 25 εκατ. ευρώ για τη βιομηχανία παιχνιδιών από τα... «μαϊμού»

Εως 2,3 δισ. ευρώ οι απώλειες για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, το 90% των οποίων είναι μμε
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 12:18
UPD:12:19

Στην Ελλάδα, οι απώλειες σε πωλήσεις για τις νόμιμες επιχειρήσεις υπολογίζονται περίπου στο 22,9% των συνολικών πωλήσεων της αγοράς.

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Πωλήσεις πάνω από 25 εκατ. ευρώ χάνουν κάθε χρόνο οι Ελληνες κατασκευαστές παιχνιδιών από την παρουσία στην αγορά προϊόντων «μαϊμού» (παραποίησης/ απομίμησης), ζημιά που καθιστά την Ελλάδα μια από τις πλέον ζημιωμένες χώρες στην Ευρώπη, καθώς το κόστος που επωμίζεται είναι ανάλογο με τη ζημιά μεγαλύτερων αγορών όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία - ενώ σε όλη την Ε.Ε. ο κλάδος κατασκευαστών πάσης φύσεως παιχνιδιών χάνει περίπου 1,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο ή 2,3 δισ. ευρώ αν συνυπολογιστούν και οι… παράπλευρες απώλειες.

Ενδεικτικό της μεγάλης ζημιάς για τον κλάδο παιχνιδιού στην Ευρώπη είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των προϊόντων «μαϊμού» αντιστοιχούν σχεδόν στο 12,3% των συνολικών πωλήσεων της αγοράς. Επίσης το κόστος για την απασχόληση είναι ανυπολόγιστο, καθώς η ζημιά μόνο σε άμεσες θέσεις εργασίας μεταφράζεται σε περίπου 6.150, με επακόλουθο οι νόμιμες επιχειρήσεις να απασχολούν λιγότερους ανθρώπους από ό,τι δυνητικά θα μπορούσαν.

Ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα