Επιχορήγηση για μονάδα παραγωγής της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ

Empire State Development: Χρηματοδότηση 780.000 δολ. για την επέκταση του εργοστασίου στη N. Υόρκη
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 12:05
UPD:12:06
EUROKINISSI /ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

(φωτογραφία αρχείου)

Επιδότηση ύψους 780.000 δολαρίων έλαβε η ΦΑΓΕ προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέα επένδυση στο εργοστάσιό της στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, η FAGE USA Dairy Industry πήρε επιχορήγηση από το Empire State Development, που αποτελεί την επικεφαλής υπηρεσία για την οικονομική ανάπτυξη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το επενδυτικό σχέδιο της ΦΑΓΕ βρέθηκε ανάμεσα σε 23 έργα τα οποία συνολικά επιχορηγήθηκαν. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η επέκταση του εργοστασίου της ΦΑΓΕ, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την τοπική κοινωνία. Εξάλλου, o αντίκτυπος της εταιρείας στην τοπική αγορά είναι σημαντικός δεδομένου ότι οι πελάτες της αντιπροσωπεύουν το 4% της αμερικανικής αγοράς γιαουρτιού ψυγείου.

Η FAGE USA Dairy Industry, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία στον κόσμο, με ανταγωνιστικά μερίδια στην αγορά γιαουρτιού, θα αξιοποιήσει -όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης- την οικονομική ενίσχυση για την αγορά μηχανημάτων και εξοπλισμού στο πλαίσιο της κατασκευής του λεγόμενου East Plant Project. Το έργο αφορά σε μια νέα εγκατάσταση στη γραμμή παραγωγής, σε επιφάνεια 80.000 τετραγωνικών ποδιών στο Johnstown, του Fulton County, η οποία διπλασιάζει την παραγωγική δυναμικότητα της ΦΑΓΕ καλύπτοντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί σε εθνικό επίπεδο.

Η εταιρεία φέρεται να καινοτομεί υιοθετώντας πρακτικές βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης στις εγκαταστάσεις της, όπου επενδύει σε υποδομές που δίνουν τη δυνατότητα να τροφοδοτεί την παραγωγική μονάδα της με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα απόβλητα του εργοστασίου γιαουρτιού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, μπορεί πλέον να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στο εθνικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ας σημειωθεί ότι η επέκταση του εργοστασίου της ΦΑΓΕ στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2015 και ως εκ τούτου η ΦΑΓΕ θα διατηρήσει τις υφιστάμενες 160 θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργήσει επιπλέον νέες θέσεις εργασίας (υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τις 130, εκ των οποίων 113 έχουν ήδη δημιουργηθεί).

Το Empire State Development ανακοίνωσε επιδοτήσεις συνολικού ύψους 101,1 εκατ. δολ. για την ανάπτυξη έργων που θα δημιουργήσουν 634 νέες θέσεις εργασίας σε ανερχόμενες εταιρείες οι οποίες θα διατηρήσουν τις υφιστάμενες 1.531 θέσεις εργασίας ενισχύοντας την οικονομική δραστηριότητα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα