Υπό πίεση το δολάριο

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 15:00

Aνοδο σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου με το τελευταίο να δέχεται πλήγμα από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του τυφώνα «Ρίτα» και της ανόδου των τιμών πετρελαίου.

Από την άλλη πλευρά, θετικά επηρέασε το ευρώ η σημαντική αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία τον Αύγουστο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/21/1091543.htm .

Σύμφωνα με αναλυτές, η περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ περιορίζεται λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία. Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Στις 14:49, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2226 δολάρια έναντι 1,2215 δολαρίων αργά χθες το βράδυ. Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 111,33 γιεν από 111,96 γιεν το βράδυ της Τρίτης.

Η άνοδος του γιεν αποδίδεται στην εκτίμηση ότι η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της μετά την εκτίμηση αξιωματούχου της τράπεζας ότι το φαινόμενο του αποπληθωρισμού ίσως να λάβει τέλος τον Οκτώβριο.

Θετικά επηρέασε το γιεν και η χθεσινή ανακοίνωση ότι οι τιμές της γης στο Τόκιο ενισχύθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία 15 έτη και η φημολογία για περαιτέρω ανατίμηση του κινεζικού γουάν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα