Πρόγραμμα αποκατάστασης των απολυμένων της Softex

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 15:29

Την εργασιακή αποκατάσταση των 58 απολυμένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Softex) Δράμας, που δεν είχαν ενταχθεί στην αρχική δράση, εξασφαλίζει η υπογραφή των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας (φορέας υλοποίησης), της ΤΕΔΚ Ν. Δράμας και του Επιμελητηρίου Δράμας.

Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, του διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Μανώλη Χατζόπουλου, ενώ για την αποκατάσταση των εργαζομένων προβλέπεται η «προώθησή» τους σε φορείς ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Για τους υπόλοιπους 15 απολυμένους της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας που αποκλείστηκαν από την προγραμματική σύμβαση, οι τοπικοί φορείς και συνδικαλιστές της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας προτίθενται να ζητήσουν από την κυβέρνηση την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα εργασιακής αποκατάστασης είναι τετραετούς διάρκειας ζητούν, από τώρα να ληφθεί μέριμνα στην κατεύθυνση της μόνιμης εργασιακής αποκατάστασης όλων των απολυμένων από την Softex.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα