Ανοδική αντίδραση 1% στις ευρωαγορές

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 10:25
UPD:10:27
REUTERS/STAFF

Ανοδικά αντιδρούν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, χαιρετίζοντας τη μερική σταθεροποίηση των κινεζικών αγορών, μετά το χθεσινό sell off, το οποίο οδήγησε τους δείκτες στο -7%.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10:25), ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,17% στις 6.165 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,81% στις 10.367 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,04% στις 4.570 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,02% στις 360,30 μονάδες.

Το πρωί, στο χρηματιστήριο της Σαγκάη καταγράφηκαν οριακές απώλειες 0,26% ενώ στο χρηματιστήριο της Σενζέν 1,38%. Ο δείκτης CS1300, ο οποίος αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις των 300 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ενισχύθηκε στο 0,30%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Χανγκ Σενγκ εξάλειψε πολύ γρήγορα τα αρχικά κέρδη και έκλεισε πτωτικά κατά 0,54%.

Οι χθεσινές πιέσεις, οι οποίες οδηγήσαν τους κινεζικούς δείκτες σε πτώση 7% , εκτονώθηκαν κατόπιν της «ένεσης» 20 δισ. δολαρίων της κεντρικής τράπεζας της Κίνας στις εγχώριες χρηματαγορές. Παράλληλα, η κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε την ανακοίνωση μέτρων εντός της ημέρας τα οποία έχουν στόχο να ρυθμίσουν τις πωλήσεις μετοχών από Κινέζους επενδυτές.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εξακολουθούν να βρίσκονται και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, μετά την εκτέλεση ενός επιφανούς Σιίτη κληρικού και τον πυρπολισμό της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε συζητήσεις για την εξαγορά του 65% του τραπεζικού βραχίονα της Groupama βρίσκεται η Orange, η οποία σχεδιάζει να εισβάλει στην αγορά των τηλεφωνικών τραπεζικών υπηρεσιών. H γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών τηρεί πάντως, σιγήν ιχθύος σχετικά με το ύψος του αντιτίμου.

Ανάλογα εγχειρήματα έχει πραγματοποιήσει τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Ισπανία, όπου οι σχετικές υπηρεσίες θα τεθούν στη διάθεση του κοινού στις αρχές του 2017. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές, η Orange ενδιαφέρεται και για την εξαγορά της Bouygues, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα